5 ostamisen arvoista kasvoseerumia C-vitamiinilla

Lähetetty: Katse | Kosmetiikkatuotteet

Tiedän, että moni teistä rakkaista lukijoistani ymmärtää ravintoaineiden tärkeyden ihonhoidossa. A-vitamiini (retinoli), B-vitamiini (nikotiiniamidi) ja K-vitamiini (fyllokinoni) ovat kaikki tärkeitä tekijöitä ihon terveyden ja puhtauden kannalta. Entä C-vitamiini? Onko se yhtä tärkeä?

Tiedätte varmasti jotain C-vitamiinista. Jos kysyisin tämän vitamiinin vaikutuksia, kertoisitte varmaan sen hyödyistä vastustuskyvyllemme ja sen vahvistavan hampaitamme. Osa saattaa myös tietää, että C-vitamiini osallistuu aktiivisesti haavojen parantamiseen. Voiko se tehdä myös muuta? Itse asiassa voi. Jos keskitymme ihoon, C-vitamiini on itse asiassa erittäin tehokas ja luonnollinen osa kosmetiikka-alaa.

Ennen kuin kerron C-vitamiinin parhaista puolista iholle, meidän on ymmärrettävä miksi osa sitä sisältävistä tuotteista (kasvoseerumit) toimivat paremmin kuin toiset (kasvovoiteet). Yksinkertaisesti sanottuna, kasvoseerumit ovat koostumukseltaan erittäin tiiviitä ja pystyvät imeytymään syvälle ihoon. Kasvovoiteet eivät pysty tähän ja siksi ne ovat vähemmän tehokkaita mutta silti yhtä tärkeitä. Mikäli toiveena on hyödyntää C-vitamiinia mahdollisimman paljon, sitä on parempi etsiä kasvoseerumeista.

C-vitamiini ihonhoidossa

Keskitytään nyt siihen, miksi ihoa haluaisi hoitaa C-vitamiinilla. En aio luetella jokaista hyötyä, vain kaikkein tärkeimmät.

  • C-vitamiini tukee kollageenituotantoa ja johtaa sileämpään sekä nuoremman näköiseen ihoon,
  • C-vitamiini kirkastaa pigmenttiläiskiä ja jättää ihon tasaisen sävyiseksi ja eloisaksi,
  • C-vitamiini suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja hidastaa ikääntymistä,
  • C-vitamiini hoitaa elottomuutta, velttoa ihoa ja väsynyttä ihoa,
  • C-vitamiini vähentää UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia iholla

Hyvän kirkastavan kasvoseerumin ominaisuudet – C-vitamiinin muodot

Tämä on tärkeä osa mutta onneksi se ei ole lainkaan monimutkainen. Jos C-vitamiinista haluaa saada kaiken irti, sen on oltava vakaassa muodossa. Stabiili C-vitamiini merkitsee sitä, että vitamiini ei ehdi hajota ennen ihoon imeytymistä. Tämä on tavallista muille, vanhemmille C-vitamiinin muodoille.

Oman tiedon mukaan on olemassa vain yksi vakaa C-vitamiinimuoto ja sen voi löytää etsimällä seuraavaa ainesosaa: 3-0-Ethyl Ascorbic Acid. Eli – kirkastavan kasvoseerumin ainesosaluettelossa on oltava 3-0-Ethyl Ascorbic Acid, jotta voisitte nauttia kaikista yllä mainituista hyödyistä.

5 ostamisen arvoista kasvoseerumia C-vitamiinilla

Tässä lyhyt lista kirkastavista seerumeista, joita suosittelen lämpimästi. Kuvailen niitä myös lyhyesti.

1 Nanoil Vit. C Face Serum

Nanoil Vit. C Face Serum

Tämä kirkastava seerumi sisältää vakaata C-vitamiinia. Siltä voi siis odottaa paljon – ja sitä se myös tekee. Tuote imeytyy syvälle ihoon ja kaunistaa sekä nuorentaa kasvoja. 3-0-Ethyl Ascorbic Acid ei ole tuotteen ainoa ainesosa, vaan Nanoil Vit. C Face Serum sisältää myös uniikkia ainesosaa – punarnavaa. Jos ette ole kuulleet siitä aikaisemmin, minäpä selitän. Punarnavaa saadaan aasialaisen kasvin juuresta ja tutkimusten mukaan se nopeuttaa solujen uusiutumista sekä tasoittaa ihonsävyä. Yleisellä tasolla tämä seerumi poistaa väriläiskiä, taistelee vapaita radikaaleja vastaan ja vähentää velttoutta. Seerumin maitomainen koostumus imeytyy erittäin nopeasti ihoon ja siksi sen päälle voi meikata – jos seerumia siis käyttää aamulla. Rehellisesti olen vähän yllättynyt siitä, että tuote ei ole kalliimpi. Pullo on 50 ml kokoinen ja sekään ei ole tavallista seerumilla. Hyvää työtä, Nanoil!

tuotteen verkkosivu www.nanoil.fi

2 Drunk Elephant C-firma Day Serum

Runsas koostumus ja nopeat vaikutukset ovat kaksi Drunk Elephant seerumin ominaisuutta. Tiedän tuotteen maksavan omaisuuden mutta omasta mielestäni tämä on erittäin hyvä kirkastava seerumi. En tiedä muuta seerumia, joka sisältäisi ihosoluja kuorivia hedelmäentsyymejä. Lopputuloksena on uusi ja puhdas iho. Drunk Elephant C-firma Day Serum hoitaa myös kuivaa ihoa kosteuttamalla ihoa tehokkaasti. Ihoa elvyttää kurpitsaentsyymit ja granaattiomenan uute. Muita arvokkaita ainesosia ovat tervettä ja kaunista ihoa tukevat l-askorbiinihappo, ferulahappo ja E-vitamiini. Ostaisin itse Drunk Elephant C-firma Day Serumia useammin, ellei se olisi niin pirun kallis.

3 Sesderma C-VIT Liposomal Serum

Pääsyy sille, että Sesderma C-VIT Liposomal Serum on listallani, on sen sisältöluettelossa lukeva 3-0-Ethyl Ascorbic Acid. Kuten hyvin tiedätte, tämä ainesosa poistaa väriläiskiä iholta kaikkein parhaiten. Tuote toimii samantyylisesti kuin muut C-vitamiiniseerumit mutta maksaa hieman enemmän. Haluan myös mainita, että se tuntuu aika raskaalta iholla – tai sillä kestää hieman kauemmin imeytyä ihoon ja se jättää jälkeensä rasvaisen tunteen. Ainakin minun mielestäni. Mikäli tämä ei ole ongelma, tulette olemaan tyytyväisiä Sesderma C-VIT Liposomal Serumiin. Seerumi ehkäisee ihon velttoutta ja elottomuutta. Kuten muut kirkastavat seerumit, se tasoittaa ihonsävyä ja tekee ihosta nuorekkaan.

4 Purito Pure Vitamin C Serum

Tässä vähän halvempi kirkastava kasvoseerumi, joka ei suinkaan ole muita mainitsemiani tuotteita huonompi. Vaikka tuotteessa on vähemmän C-vitamiinia ja enemmän muita kasvipohjaisia ainesosia, Purito Pure Vitamin C Serum on kokeilemisen arvoinen tuote. Miksi? Koska minusta tuote ravitsee ja kosteuttaa loistavasti. Ainesosien listalta löytyy muun muassa hyaluronihappoa, eli ihosta luontaisesti löytyvää kosteuttajaa. Muita kasviuutteita Purito Pure Vitamin C Serumissa ovat esimerkiksi nuorentava ginseng-uute, kosteuttava lootuskukkauute ja antibakteerisen sekä silottava magnoliauute. Ainoa miinus on se, että Purito Pure Vitamin C Serum myydään loppuun todella nopeasti ja minusta sitä on vaikea saada mistään.

5 The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Lopuksi tuote, joka ei esittelyjä kaipaa. The Ordinary on maailmalla tunnettu kosmetiikkamerkki laajalla valikoimalla huipputuotteita. Minusta kaikki eivät ole maineensa arvoisia mutta ne eivät ainakaan ole ylikalliita! Minusta Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution on yksi heidän parhaimmista tuotteistaan. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille, sillä se ei sisällä vettä, ei alkoholeja, ei öljyjä, ei silikoneja ja ei allergisoivia ainesosia. Aika mahtavaa. Tämän lisäksi The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution on 100 %vegaaninen tuote. Se ei valitettavasti sisällä vakaata C-vitamiinia mutta se kirkastaa ja tasoittaa silti ihoa. Parasta tuotteessa on sen ainesosien määrä. Tiedättekö kuinka monta niitä on? Vain kaksi: propyleeniglykoli ja askorbiinihappo.

Kamomillaa ja sitruunaa sisältävä kotitekoinen sokerikuorinta jaloille
Tee-se-itse: Kasvonaamio sekaiholle