DIY: Paras kotitekoinen hiuspohjan hoito

Tiedätkö sen onnen ja ilon tunteen, kun huomaat, että olet luonut täysin luonnollisen, tehokkaan, kotitekoisen kosmetiikan? Kosmeettisen demiurgin leikkiminen voi todellakin antaa sinulle paljon. Siksi haluankin antaa sinulle tänään idean tälle viikonlopulle toteutettavaksi – päänahan hoitoja, jotka antavat sinulle varmasti valtavaa tyydytystä paitsi siksi, että luot ne itse, mutta ne myös antavat sinulle uskomattomia tuloksia. Luo, yhdistele ja käytä niitä!

Kotitekoisethoidot hiuspohjalle sopivat erinomaisesti kaikille, joiden hiuspohja on herkkä eikä siedä raskaita alkoholeja tai synteettisiä aineita, joita kaupasta ostetut tuotteet usein sisältävät. Tämä ei tietenkään ole ainoa ryhmä, jonka tulisi hyödyntää kotitekoisia hoitoja hiuspohjan hoidossa. Itse asiassa tällaiset diy-hiustenhoitotuotteet ovat välttämättömiä niille, jotka haluavat tehdä hiuksistaan elinvoimaiset ja terveet. Kotitekoinen hiuspohjan hoitoaine tulisi säilyttää jääkaapissa ja käyttää noin 3-4 päivän kuluessa.

Milloin sinun pitäisi turvautua kotitekoiseen hiuspohjan hoitoon?

Voit turvautua päänahan hoitoaineeseen aina, kun:

  • haluat hiustesi kasvavan nopeammin.
  • haluat pysäyttää hiusten ohenemisen.
  • haaveilet paksuista hiuksista.
  • sinulla on joko kuiva tai rasvainen päänahka.
  • haluat huolehtia hiustesi vahvistamisesta.
  • haluat palauttaa kiillon elottomiin hiuksiin.

Hiuspohjan hoito nokkosesta ja hevosenkorennosta

Tämä päänahan hoito sisältää runsaasti piitä, jota tarvitaan kahteen asiaan: se auttaa päänahkaa pysymään terveenä ja auttaa follikkelia kasvattamaan aiempaakin vahvempia hiuksia. Kun hiuksille tarjotaan piitä, ne kasvavat paksummiksi, vahvemmiksi ja niillä on upea ja intensiivinen väri. Tämän lisäksi nokkosesta ja hevosenkorennosta tehty päänahan hoito rauhoittaa ärtynyttä ja kutisevaa ihoa, vähentää talinpoistoa, minkä seurauksena hiukset pysyvät raikkaina ja puhtaina pidempään.

Hauduta ruokalusikallinen nokkosta ja hevosenkorpea. Kaada kiehuvaa vettä (250 ml) yrttien päälle. Voit käyttää seosta halutessasi jopa muutaman kerran päivässä.

Takiaisesta ja rohtokalmojuuresta tehty päänahan hoito

Nämä kasvit täydentävät toisiaan melkein täydellisesti. Tämä hiuspohjan hoito sopii erinomaisesti niille, jotka kärsivät seborreasta. Lisäksi se parantaa merkittävästi hiusten kasvua. Molemmat kasvit ovat olleet jo pitkään tunnettuja siitä, että ne torjuvat bakteereja ja toimittavat lukuisia ravinteita hiustuppeen.

Keitä teelusikallinen takiaisjuurta ja teelusikallinen rohtokalmojuurta 3-5 minuuttia. Siivilöi seos keittämisen jälkeen, anna sen jäähtyä hetki ja hiero sitä sitten päänahkaan ja hiuksiin päivittäin.

Koivuvesi päänahan hoidossa

Olet varmasti kuullut koivuvedestä tai koivumehusta, sillä se on yksi nykyään hyvin suosittu ainesosa päänahan hoidossa. Se ei vaadi sen erityisempiä valmisteluita, joten sinun ei tarvitse muuttua viikonloppuna alkemistiksi. Ainoa asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on ostaa koivuvettä. Suosittelen etsimään sertifioidun ja ekologisen koivuveden, joka ei sisällä lisäaineita.

Kun käsittelet hiuksia koivuvedellä, huomaat hiustesi muuttuvan pehmeiksi ja kiiltäviksi. Sitä suositellaan lähinnä rasvoittuvalle ja kuivalle päänahalle, mutta se hoitaa myös heikot ja hauraat hiukset. Sen lisäksi koivumehu auttaa raskaita ja jäykkiä hiuksia muuttumaan pehmeiksi ja helpommin käsiteltäviksi! Se on todellinen ihmeidentekijä!

Sitruunainen päänahan hoito

Tässä on toinen erittäin nopea ja erittäin tehokas kotitekoinen päänahanhoito; se on varsin suosittu bloggaajien keskuudessa. Se tasapainottaa talintuotantoa, palauttaa ihon oikean pH:n, raikastaa ja torjuu hilseilyä.

Ota puolet sitruunan mehusta ja sekoita se 125 ml:n vettä. Hiero sitä päänahkaan (hiusten pesun jälkeen), äläkä huuhtele hiuksia käsittelyn jälkeen.

Kahvista tehty hiuspohjan hoito

Kun altistat hiustupet kahvista tehdylle päänahan hoidolle, huomaat hiustesi kasvavan aiempaakin nopeammin. Tai näin ainakin väitetään, mutta itse en huomannut merkittävää vaikutusta. Ehkä se johtui siitä, että olin käyttänyt Nanoilin tuotteita jo aiemmin, ja kyseiset hiustenhoitotuotteet olivat antaneet jo upeita tuloksia! Luulen, että mikään ei enää yllä samanlaisiin vaikutuksiin, kun olen nähnyt, mihin Nanoilin tuotteet pystyvät. Joka tapauksessa kofeiini, jota tämä hiuspohjan hoito sisältää, parantaa verenkiertoa, mikä johtaa vahvempiin hiustupiin ja sitä myöden parempaan hiuspohjan ravitsemukseen. Tämä johtaa tietenkin parempaan hiusten kasvuun.

Keitä kahvia ja kun se on jäähtynyt, levitä sitä päänahkaan 2-3 päivän välein (muista poistaa mahdollisesti nesteeseen jääneet kahvinporot). Vaaleatukkaisten naisten kannattaa olla luonnollisesti varovaisempia käyttäessään tätä tummanväristä hiuspohjanhoitoainetta. Siksi, jos hiuksesi ovat vaaleat, on parempi vähentää levitystiheyttä – vain kerran viikossa toimii paremmin vaaleaveriköille.

Retikasta tehty hiuspohjan hoito

Kukapa ei tuntisi tätä hiuspohjan hoitoa? Retikka vaikuttaa olevan paras hoitoaine heikoille hiuksille, jotka ovat vailla voimaa, volyymia ja niiden väri on haalistunut. En voi kieltää, etteikö retikka tuoksuisi melko pahalta, mutta positiiviset vaikutukset (esim. uudistuminen, vahvistuminen ja ravitsemus) korvaavat sen moninkertaisesti.

Laita puolikas retikka mehupuristimeen. Kaada sitten mehu sumutinpulloon. Pidä seuraavaksi nenästäsi kiinni. 🙂 Suihkuta mehua hiuksiin ja päänahkaan noin 30 minuuttia ennen hiusten pesua.

Tiesitkö entuudestaan jonkin listaamistani päänahan hoidoista? Käytätkö ehkä jotakin niistä itse? Käytätkö luonnollisia öljyjä päänahan hoidoissa? Jätä kommenttisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi askel pehmeisiin jalkapohjiin: tee jalkahoito itse kotona
Päänahan öljyhoito. Mitkä öljyt ovat hyväksi päänahalle?