Entsymaattinen, gommage, tee-se-itse vai mekaaninen? Mikä vartalokuorinta on kaikista paras?

Lähetetty: Tee Se Itse

Hei naiset 😉

Suora kysymys: poistatteko kuolleet ihosolut?

Kuoritteko, hierotteko ja silotatteko vartaloanne?

Jos ette, niin tehtäväni on yrittää ylipuhua teidät (mutta ei painostaa) kokeilemaan sitä. Uskokaa pois, kun ihokuorinnan on kerran aloittanut, muutokset näkee ja huomaa heti. Hyvä vartalokuorinta tekee ihmeitä. Mikään ei tee selluliitille kepposia samalla tavalla kuin hyvä vartalokuorinta.

Mitäs sitten? Haluatteko tietää lisää tästä upeasta tuotteesta? 🙂 Jatkakaa lukemista!

Vartalokuorinta. Mikä se on ja miksi sitä pitäisi käyttää?

Ensimmäinen tärkeä asia on se, että vartalokuorinnan tehtävä ei ole ainoastaan ihon kaunistaminen ja silottaminen. Tuote on korvaamaton mitä tulee ihon terveenä pitämiseen. Kuorinta poistaa epäpuhtaudet, tukee solujen uusiutumista, tekee ihosta joustavamman ja hidastaa ihon ikääntymisprosesseja.

On hyvä pitää mielessä, että iho on jatkuvasti toiminnassa ja se tuottaa koko ajan uusia soluja. Tehtävänsä tehneet kuolevat ja irtoavat. Aineenvaihdunnan häiriöiden, ympäristön saasteiden ja stressin takia ihomme ei aina kykene kuorimaan kuolleita ihosoluja itse tarvitulla tavalla. Mitä tässä tilanteessa kuuluisi tehdä? No auttaa ihoa tietenkin! Vartalokuorintaa parempaa tapaa ei ole poistaa kuolleita ihosoluja iholta.

Miten vartalokuorinta vaikuttaa ihoon?

Vartalokuorinta poistaa epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja, avaa tukkeutuneet talirauhaset ja ehkäisee mustapäitä (etenkin kasvojen mutta monet ihmiset kärsivät myös selän mustapäistä). Kuorinnalla puhdistettu iho on valmis vastaanottamaan kasvovoidetta, rasvaa tai seerumia ja pystyy hyödyntämään niitä. Lisäksi itseruskettava voide imeytyy ihoon tasaisemmin. Vartalokuorinta stimuloi ihon toimintaa ja tuottaa uusia, nuoria soluja. Tämän ansiosta iho näyttää nuoremmalta, muuttuu joustavammaksi ja itse-elvyttävät toiminnot nopeutuvat.

Vartalokuorintatyyppejä

1. Mekaaniset kuorinnat – tämä on tavallisin kuorintatyyppi. Tuote sisältää karkeita tai hieman hellävaraisempia kuorivia partikkeleita (nämä osat irrottavat kuolleita ihosoluja iholta). Vartalokuorinnoissa on usein suurempia partikkeleita kuin kasvokuorinnoissa, koska niiden tehtävä on kuoria ihon paksumpia osia. Monet ainekset voivat toimia kuorivana aineena vartalokuorinnassa – esim. pähkinänkuoret (jauhettuna tietenkin), siemenet, sokeri, suola, kahvi. Lisäksi mekaaniset vartalokuorinnat ovat täydellisiä rasvaiselle iholle – niitä voi käyttää jopa kahdesti viikossa. Mikäli iho on todella kuiva, sokeria tai suolaa sisältävät vartalokuorinnat ovat paras vaihtoehto – ne tekevät ihosta sileän, ravitsevat ihoa ja tasapainottavat pH-arvoa. Suola- ja sokeripartikkelit liukenevat hieronnan yhteydessä ja tunkeutuvat syvälle ihoon.

2. Entsymaattiset kuorinnat – täydellinen herkälle iholle tai verisuoniselle iholle. Vartalokuorinta ei sisällä kuorivia partikkeleita ja sitä ei tulisi hieroa ihoon. Sen sijaan tuote levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Tuote sitoo soluja itseensä.

3. Gommage kuorinnat – näitä voisi kutsua kahden yllä mainitun kuorintatyypin yhdistelmäksi. Gommage kuorinta levitetään iholle (tarpeeksi pitkäksi aikaa) ja sen jälkeen sitä EI MISSÄÄN NIMESSÄ huuhdella, vaan se kuoritaan (eli kääritään pois käsien avulla). Kiinnostavaa kyllä, gommage kuorinnat sopivat kaikille ihotyypeille – myös verisuoniselle, kuivalle ja ikääntyvälle.

DIY Vartalokuorinta. Onko se parempi vaihtoehto kuin kaupan kuorinnat?

DIY vartalokuorinta on kotona tehtävä, luonnollisista ja yksinkertaisista ainesosista tehty tuote. Vartalonhoidossa mikään ei korvaa klassista kuorintatuotetta paremmin kuin kahvipurut 🙂

Selluliittia ei kannata yrittää hoitaa ylikalliilla ja hullun hintaisilla vartalovoiteilla… etenkään, kun suurin osa niistä sisältää kahvia – jota löytyy myös kotoa!

Ongelma on hieman erilainen, kun on kyse kasvokuorinnoista. Kotona voi tietenkin myös tehdä kasvokuorinnan ja netistä löytyy runsaasti hyviä tee-se-itse reseptejä, mutta etenkin kasvojen kohdalla on oltava todella varovainen kotitekoisten kuorintojen kanssa. Ongelma on se, että ne aiheuttavat usein enemmän pahaa kuin hyvää. Todella herkkäihoisten ja ihmisten verisuonisella iholla, akne-iholla tai muista vaivoista kärsivällä iholla tulisi valita kasvokuorintansa huolellisesti – tai pyytää apua ammattilaiselta.

Jos on aikaa ja rahaa, monet kauneushoitolat tarjoavat hyviä kauneushoitoja. Hoitolassa ammattitaitoiset ihmiset voivat suositella juuri sinun ihotyypillesi sopivia käsittelyjä (vaikka mantelihoito aknelle). Lisäksi kauneushoitolat tarjoavat usein kuorintoja selluliitista kärsiville iho-alueille. suosituin on Thalaspa sea body scrub, joka sisältää hienoja merisuolapaloja, jojoba öljyä, vihreää teeuutetta, sitruunankuoriöljyä, persikansiemenöljyä ja mehiläisvahaa. Kuten huomaatte, kaikki ainesosat ovat luonnollisia ja helppoja hankkia. Suola-ja-öljykuorinnan voi valmistaa myös kotona. Useimmiten sekoitan itse merisuolaa ja kahvia, ja lisään joko jojoba öljyä tai manteliöljyä. Lopuksi lisään lorauksen greippimehua ja sekoitan kaiken huolellisesti. Siinä se 🙂 Pärjäilkää! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TOP 5 kasvoseerumit couperosaiholle, jotka ovat mielestäni parhaita
DIY: 10 Parasta kotitekoista hoitoainetta hiuksille