Kamomillaa ja sitruunaa sisältävä kotitekoinen sokerikuorinta jaloille

Lähetetty: Tee Se Itse

Hei!

Kotitekoiset kosmetiikkatuotteet ovat usein täydellinen vaihtoehto monille naisille ihonhoidossa. Tällä tavoin valmistettu kosmetiikka sisältää vain luonnollisia ainesosia ja toimii tehokkaasti myös herkälle iholle. Yksi kotitekoisista kauneudenhoitotuotteista on kamomillaa ja sitruunaa sisältävä sokerikuorinta jaloille. Miten se valmistetaan, mitkä ovat sen vaikutukset ja miten sitä käytetään?

Miksi jalkojen sokerikuorinta on niin tärkeää?

Jalat kantavat koko kehomme painon. Jalkoihimme tulee helposti naarmuja ja rakkuloita, ja ne vahingoittuvat erityisesti silloin, kun meillä on väärät kengät, huolehdimme niistä väärin tai altistamme ne ärsytyksille. Lisäksi jalkojen iholla on taipumus hilseillä; ajan mittaan jalat voivat halkeilla ja niihin voi tulla pieniä arpia.

Kuinka valmistaa jalkojen sokerikuorinta?

Sokerikuorintaan tarvitset:

  • lasillisen sokeria,
  • 3/4 lasillista kookosöljyä,
  • puoli lasillista merisuolaa,
  • 3 rkl ruokasoodaa,
  • 15 tippaa kamomillaöljyä,
  • 10 tippaa sitruunaöljyä,
  • 5 tippaa laventeliöljyä.

Laita kaikki ainekset kulhoon. Sulata kookosöljy ja jäähdytä se, lisää sitten muut öljyt ja sekoita. Yhdistä sitten kaikki kiinteät ja nestemäiset ainesosat. Hiero seosta jalkoihin muutaman minuutin ajan ja pese sitten lämpimällä vedellä. Vielä parempien tuloksien saamiseksi käytä kuorinnan jälkeen kosteusvoidetta ja laita sukat jalkaan yöksi.

Kuinka jalkojen sokerikuorinta toimii?

Ensinnäkin se kuorii jaloista kuolleet ihosolut ja tekee kantapäistä sileät. Kuorinnan sisältämien ainesosien on tarkoitus kosteuttaa, pehmentää ja puhdistaa ihoa. Lisäksi öljyillä on antibakteerinen vaikutus, joten kuorinta poistaa kaikki bakteerit ja sienet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tee-se-itse – Miten tehdä voidemainen parfyymi kotona?
5 ostamisen arvoista kasvoseerumia C-vitamiinilla