Kuinka hoitaa herkästi rasvoittuvia hiuksia öljyhoidolla?

Lähetetty: Kosmetiikkatuotteet

Sanotaan, että kaikkia hiustyyppejä voidaan hoitaa öljyillä. Siksi päätinkin testata, päteekö tämä periaate myös herkästi rasvoittuviin hiuksiin. Kokeiluni tulokset ovat itse asiassa melko rohkaisevat, joten haluan jakaa havaintoni kanssanne. Lisäksi kerron myös, mitä virheitä hiusten öljyhoidossa ei kannata tehdä ja miten tämä hoito vaikuttaa rasvaisiin hiuksiin.

Hiusten öljyhoito: tehokkain menetelmä & miten valita öljy

Kun on kyse hiusten öljyhoidosta, se suositellaan tehtävän yleensä kuiviin hiuksiin. Mitä se oikein tarkoittaa? Tämä tekniikka perustuu öljyn levittämiseen kuiviin ja pestyihin hiuksiin. Öljy poistetaan myöhemmin shampoolla. Rasvaisten hiusten osalta öljyn ja hoitoaineen yhdistäminen näyttää kuitenkin olevan kaikista toimivin ratkaisu. Hiukset kostutetaan ensin vedellä ja sen jälkeen niihin levitetään hoitoaineesta ja mieleisestäsi öljystä tehty seos. Tämä käyttötapa parantaa hiusten kosteustasoa.

Jos haluat tehdä öljyhoidon kuiville hiuksille, muista emulgoida öljy hoitoaineella. Ennen kuin poistat öljyn shampoolla, hiero ensin hoitoainetta hiuksiin. Näin noudatat periaatetta, jonka mukaan ”rasva poistaa rasvan”. Varmista myös, että et käytä öljyä liikaa. Muuten sen poistaminen myöhemmin voi olla ongelmallista. Jos hiuksesi ovat rasvaiset, käytä vain yksi ruokalusikallinen öljyä.

Toinen keskeinen seikka, kun puhutaan öljyhoidon soveltamisesta rasvoittuviin hiuksiin, on oikean öljyn valitseminen. Suosittelen kokeilemaan rasvoittuville hiuksille: kookosöljyä, riisiöljyä, oliiviöljyä tai luomaan öljysekoituksen. Toisaalta kannattaa pysyä kaukana seuraavista öljyistä: pellavansiemenöljy, soijaöljy, hamppuöljy ja risiiniöljy.

Öljyn levittäminen pestyihin hiuksiin

Onko öljyjen levittäminen juuri pestyihin hiuksiin hyvä idea? Luulen että yllätyt, kun sanon, että rasvaisetkin hiukset tarvitsevat tällaista hoitoa. Tällöin öljyä tulisi kuitenkin levittää vain hiusten latvoihin katkeilun  ja vaurioiden estämiseksi. Muista varmistaa, että et käytä öljyä liikaa, vaan ainoastaan todella pienen määrän. Tämä kannattaa pitää mielessä myös hiustenhoitoainesuihkeiden kanssa – valitse ainoastaan kosteuttavia hiustenhoitoaineita (eli sellaisia, jotkat sisältävät kosteuttavia ainesosia).

Tiesitkö, että…

… säännöllisesti suoritettuna hiusten öljyhoito vähentää talintuotantoa? Toisin sanoen, jos valitset oikean öljyn ja käytät sitä oikein, voit odottaa, että päänahkasi rasvoittuu ajan myötä vähemmän. Miten se on mahdollista? Useimmissa tapauksissa seborrea on ihon reaktio liialliseen kuivumiseen. Talirauhaset tuottavat enemmän talia voidellakseen ihoa ja hiuksia. Toisin sanottuna luonnolliset kauneusöljyt tasapainottavat talirauhasia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuinka päästä eroon karheasta ihosta? Upeat, tuoksuvat DIY-kuorinnat
Kosteuttava Algae Hair Conditioner Nanoililta: Arvostelu ja Testi