Laitoin ureaa hiuksiini! Mitä sitten tapahtui?

Lähetetty: Kosmetiikkatuotteet

Heipä hei!

Siitä on nyt muutama kuukausi, kun päätin kokeilla hieman edistyneempää hiustenhoitoa kotona. Lisäsin nimittäin ureaa suosikkihiusnaamiooni. Se, mitä sen myötä tapahtui, ylitti odotukseni monin kertaisesti. Jos olet utelias kuulemaan, mitä voit saavuttaa kokeilemalla tällaista hoitoa hiuksillesi, lue tämän päivän postaukseni huolella loppuun saakka, jotta tiedät mitkä ovat seuraavat askeleesi.

Kosteuttavat aineet hiuksille

Humektantit ovat aineita, jotka vastaavat kosteuden sitomisesta hiuksiin ja reagoivat kosteuden kanssa. Jos käytämme niitä väärin, kosteutuksen, kiillon ja sileyden sijaan kuivatamme hiuksiamme. Siksi sinun tulisi käyttää tuotteita, joissa on myös pehmentäviä ainesosia, sen jälkeen, kun olet antanut hiuksillesi aimo annoksen kosteutusta. Kosteuttava aine, jota käytin viimeksi, oli urea.

Mitä urea on?

Urea on aine, jota käytetään pääasiassa lääkinnällisiin tarkoituksiin ja kaunedenhoito tuotteisiin. Sen tuottamat vaikutukset ovat tiukasti sidoksissa sen pitoisuuteen. Esimerkkinä mainittakoon, että 10 % ja enemmän kuorii ihosoluja, mutta kun ureaa on 5 % ja 10 % välillä, se kosteuttaa, tasoittaa ja tehostaa kiiltoa. Tutkimukseni mukaan ureaa lisätään yleisesti ihonhoitotuotteisiin: käsivoiteisiin, vartalovoiteisiin ja jalkakylpyihin.

Miten kosteuttavia aineita käytetään hiuksiin?

On kolme tapaa, joilla voit käyttää kosteuttavia aineita hiuksiin:

  • naamioiden ja hoitoaineiden ainesosana – yhdistä urea joko kosmetiikkaan ja levitä hiuksiin tai käytä poistamaan aiemmin käyttämäsi kauneusöljy,
  • shampoon ainesosana – ohenna shampoo lämpimällä vedellä ja lisää sitten ureaa,
  • hiusten huuhteluna – sekoita urea esikeitettyyn vesijohtoveteen ja kaada sitten pestyihin hiuksiin.

Urean käytön hyödyt hiuksiin

Mitä vaikutuksia urealla oikein oli hiuksiini? Tämän aineen ansiosta hiuksistani tulee kiiltävämmät, pehmeämmät ja kimmoisammat, sekä syvästi ravitut. Käytin sitä niin sanotusti hiusteni huuhteluun, eli kaadoin sitä pestyihin hiuksiin. Pesin hiukseni uudestaan, kun olin antanut huuhteen vaikuttaa 20 minuuttia, mutta tällä kertaa käytin hellävaraista shampoota. Pesun jälkeen annoin hiusten ilmakuivua.

Urea hiustenhoidon osana aloittelijoille

Haluatko kokeilla hyödyntää ureaa osana hiustenhoitorutiiniasi? Noudata alla olevia neuvojani:

  1. Lisää aluksi vain ripaus ureaa, jotta näet, kuinka hiuksesi reagoivat siihen.
  2. Älä käytä ureaa joka kerta, kun peset hiukset – on parempi käyttää sitä noin joka viidennellä pesulla.
  3. Urea on valkoista jauhetta tai rakeita, joka on murennettava. Vasta sitten voit lisätä sitä veteen, shampooseen tai naamioon.
  4. Muista lisätä ureaa vain yhteen hiustenhoitotuotteeseen.
  5. Ureaa on saatavilla vain verkosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tee DIY-luonnonkosmetiikkaa itse kotona
Kahvia vai teetä? Reseptini luonnollisiin kauneushoitoihin