Olen vihdoin löytänyt täydellisen meikkivoidesävyn! Miten tein sen?

Moikka naiset!

Kaiken kamppailun jälkeen olen vihdoin löytänyt meikkivoiteen, joka sekoittuu täydellisesti ihonväriini! Monen ostosvirheen ja pettymyksen jälkeen löysin sävyn, joka suorastaan sulaa ihooni jättämättä tarhoja, ei luo naamiomaista ulkonäköä ja on aivan loistava. Tänään aion kertoa miten löysin ihonvärilleni sopivan sävyn.’s.

Jokainen nainen on varmaan kuullut ihon fototyyppiluokittelusta, jonka on luonut Thomas B. Fitzpatrick. Eli, tämä amerikkalainen dermatologi erotteli ihosävyt kuuteen tyyppiin. Hän huomioi melaniinin määrän, joka on kasvojamme sekä ihoamme värjäävä väriaine. Tämän ansiosta, hän erotteli seuraavat fototyypit:

  • fototyyppi I: tämä on niin sanottu posliininvärinen tai norsunluun värinen iho – tämä ihotyyppi ruskettuu nopeasti ja on altis palamiselle ja siksi sitä on suojattava korkeilla aurinkosuojafilttereillä (30-50 SPF). Ensimmäinen fototyypin omaavat ihmiset ovat usein vaaleahiuksisia sinisillä tai vihreillä silmillä.
  • fototyyppi II: vaalea, beige tai kermainen iho – ole varovainen ottaessasi aurinkoa, sillä tämä ihotyyppi palaa nopeasti ja siksi SPF 30 aurinkovoiteiden suoja on hyvin tärkeää. Toiseen fototyyppiryhmään kuuluvien ihmisten silmät ja hiukset ovat monia eri värejä.
  • fototyyppi III: vaaleanruskea, kultainen tai oliivinvärinen iho – tämä ihotyyppi ruskettuu suhteellisen hyvin ja ei pala kovin helposti. Koska on parempi katsoa kuin katua, on hyvä idea käyttää ainakin SPF 30 voimakkuuden omaavaa aurinkovoidetta. Mitään sääntöä koskien kolmannen fototyypin hiusvärejä tai silmien värejä ei ole.
  • fototyyppi IV: karamelli tai ruskea iho – ihon on helppo ruskettua palamatta. On silti hyvä suojata ihoa aurinkovoiteella. Tämä fototyyppi on tyypillinen ruskeahiuksisille ihmisille pähkinänruskeilla tai ruskeilla silmillä.
  • fototyyppi V: ruskea iho – helppo ruskettua ja todella vastustuskykyinen palamista vastaan. Tästä syystä 15 SPF aurinkovoide riittää. Viides fototyyppi kuuluu ihmisille tummilla hiuksille ja ruskeilla tai pähkinänruskeilla silmillä.
  • fototyyppi VI: mahonkinen, espresso tai tummanruskea iho – iho ei pala ja ruskettuminen on nopeaa. Viidennen fototyypin tapaan, kuudetta fototyyppiä tulisi hoitaa 15 SPF aurinkovoiteella. Tämäntyyppinen iho kuuluu tummahiuksisille ja -silmäisille ihmisille.

Kun olet määritellyt fototyyppisi oikein, pystyt löytämään ihonvärillesi sopivan meikkivoiteen. Jos ihon fototyypin määrittelemisessä on ongelmia, tee muutama yksinkertainen testi. Ensiksi, altista ihosi auringolle. Ota selvää, jos käsivartesi verisuonet ovat sinisiä vai vihreitä. Vihresävyiset suonet viittaavat lämpimään ihonväriin ja siniset kylmään ihonväriin. Toinen testi on määritellä oma kauneustyyppi. Mittaa kontrasti silmiesi, hiustesi ja ihosi välillä. Mitä suurempi kontrasti, sitä lämpimämpi ihosi on. Ja toisin päin; kylmällä ihonvärillä on usein samankaltaiset sävyt hiuksissa, silmissä ja ihossa. Mikä kauneustyyppi sinä olet? Esimerkiksi, selvä kontrasti ja lämmin ihonväri on ominaista keväälle.Kesällä ei ole kontrastia ihon, hiusten ja silmien välillä. Ihonväriä voi kuvailla aika kylmäksi. Syksyn voi tunnistaa lämpimistä ihonsävyistä ja pienestä kontrastista. Talvi on huomattava kontrasti hiusten, silmien ja ihonvärin välillä yhdessä kylmien ihosävyjen kanssa.

Mikä kauneustyyppi sinä olet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tapani saada ihannekulmakarvat – henna + kulmien muotoilu
Luomivärit tapetilla! Jean Michel Basquiat – kaksi häikäisevää Urban Decay -palettia