Tee-se-itse parfyymit. Paras reseptini

Lähetetty: Tee Se Itse

Eteeriset öljyt ovat yksi kosmetiikkatuotteiden halutuimmista ainesosista. Näiden pieniin pulloihin suljettujen, erittäin tiivistettyjen aromien ansiosta voit loihtia juuri sellaisen itsetehdyn tuoksun kuin haluat. Mitkä ovat voidemaisten tuoksujen edut? Mitä ainesosia kannattaa käyttää ja mitä eteeristä öljyä lisätä itsetehtyjä tuoksuja tehdessä? Miten luonnollisia itsetehtyjä hajusteita tulisi käyttää? Ja lopuksi, miten tehdä tuoksuja itse askel askeleelta? Nyt vastaan näihin kysymyksiin.

Luonnollisen itsetehdyn hajuveden hyödyt

Oletko koskaan miettinyt, miksi suurin osa käyttämistäsi tuoksuista haihtuu nopeasti ja jopa menettää arominsa ollessaan vielä pullossa? Tai miksi käyttämäsi tuoksu aiheuttaa allergisen reaktion? Nämä kemialliset reaktiot johtuvat sekä hajusteiden valmistamista kemiallisista yhdisteistä että ihoa paljon ärsyttävästä alkoholista. Tästä syystä niiden, jotka suosivat pitkäkestoisia tuoksuja ja sattuvat olemaan allergisia joillekin aineille, tulisi käyttää luonnollisia voidemaisia hajusteita. Tämän tyyppiset tuotteet eivät tarvitse säilöntäaineita, mutta ne ovat kevyitä, niiden tuoksu pysyy iholla pitkään kuitenkaan ärsyttämättä sitä. Lisäksi niiden rasvaisen koostumuksen ansiosta ne eivät imeydy ihoon nopeasti, mikä aiheuttaa lämpöä ja tehostaa tuoksua.

Lisäksi omien tuoksujen tekeminen on todella miellyttävä ja mielenkiintoinen tapa viettää vapaa-aikaa. Tuotantoprosessi 🙂 kestää vain muutaman minuutin ja luomasi tuoksu on heti käyttövalmis.

Itsetehdyn luonnollisen hajusteen ainesosat

Luodaksesi omia itsetehtyjä tuoksuja tarvitset:

 • 1 lusikka orgaanista mehiläisvahaa
 • 1 lusikka jojobaöljyä
 • 30-40 tippaa eteeristä öljyä

Voit ostaa kyseisiä ainesosia useimmista puolivalmiita tuotteita myyvistä verkkokaupoista, yrttikaupoista ja luomuruokakaupoista.

Miten hajuste tehdään?

 1. Sulatan mehiläisvahan pienessä kattilassa ja lisään jojobaöljyn.
 2. Kaadan seoksen kannelliseen astiaan; voit käyttää esimerkiksi vanhaa huulirasvapakkausta. Sitten lisään valitsemiani eteerisiä öljyjä.
 3. Vaha on jäähdytettävä, muuten saatat pilata tuoksun.

Mitä eteerisiä öljyjä voit käyttää itse tekemissäsi hajusteissa?

Eteeriset öljyt ovat todella tiivistettyjä tuoksuja, jotka on ohennettava ennen niiden levittämistä ihollemme. Jos olet aloittelija eteeristen öljyjen käytön suhteen, aloita lisäämällä niitä vain pieniä määriä – jos haluat tehostaa aromia, voit lisätä sitä myöhemmin. Haluan muistuttaa, että eteeriset öljyt saattavat ärsyttää ihoasi, joten sinun ei pitäisi käyttää niitä liikaa. Kuitenkin eteeristen öljyjen ohentaminen oikealla aineella pidentää koko hajusteen käyttöikää. Tietenkin voit joko käyttää yhtä eteeristä öljyä tai yhdistää sen muihin eteerisiin öljyihin luodaksesi yksilöllisen tuoksun. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, varmista, että suosikkituoksusi vastaa ihon luonnollista pH-arvoa.

Alta löydät luettelon yleisimmistä ja turvallisimmista eteerisistä öljyistä, joita voit lisätä hajusteisiin:

 • eteerinen öljy, laventeli
 • eteerinen öljy, makea appelsiini
 • eteerinen öljy, santelipuu
 • eteerinen öljy, patsuli
 • eteerinen öljy, sitruunaruoho
 • eteerinen öljy, bergamotti
 • eteerinen öljy, kardemumma
 • eteerinen öljy, jasmiini

Kuinka käyttää luonnollista itsetehtyä tuoksua?

Levitän sormillani kotitekoista voidemaista hajustettani kehoni osiin, joissa syntyy lämpöä, kuten ranteisiin, kaulaan, dekolteeseen ja kyynär- sekä ja polvitaipeisiin. Hajusteiden tuoksun tulee yhdistyä ihon luonnollisen aromin kanssa. Lisään hajusteita ennen vaatteiden pukemista – ja suosittelen, että teet samalla tavalla.

Ostatko hajusteesi vai teetkö ne kotona? Jos mieluummin teet tuoksusi itse, tiedätkö muita reseptejä luonnollisille itsetehdyille hajusteille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

DIY kylpysuola: Tehokas puhdistaja ja rentouttaja
Nanoil Keratin Micellar Shampoo – Lue rehellinen arvosteluni!