TOP 10 hiustenhoidon virhettä

Lähetetty: Kosmetiikkatuotteet

Teemme kaikki ainakin joskus virheitä hiustenhoidossa, vaikka tietysti meidän pitäisi tehdä parhaamme välttääksemme niitä kuin ruttoa. Tiedän sen hyvin, sillä kerran tein niin suuria virheitä, että ne jättivät hiukseni vaurioituneiksi ja hauraiksi.

Alta löydät listattuna yleisimmät hiustenhoitovirheet. Mitä meidän ei pitäisi tehdä hiuksillemme?

HIUSTENHOITOVIRHEET [TOP 10]

1. Lämpömuotoilu (kihartaminen, suoristaminen, föönaaminen pyöröharjalla), erityisesti ilman oikeanlaista suojausta.

Lämpö on hiusten suurin vihollinen, ja jos et suostu uskomaan sitä, et tule koskaan saamaan terveitä hiuksia.

Liian korkea lämpötila (jopa vedessä, jolla peset tai huuhtelet hiukset) avaa hiuskalvot ja tekee hiuksista karheat ja kurittomat, sekä vahingoittaa niitä. Kihartamis-, suoristus- ja föönaustyökalujen liiallinen käyttö johtaa peruuttamattomiin muutoksiin hiusten rakenteessa, ja ainoa korjaustapa on hiusten leikkaaminen.

Jos et vieläkään halua tai voi luopua föönistä, käytä sitä, mutta ole hellävarainen, aseta ilmavirta mahdollisimman viileäksi ja tee se turvallisen välimatkan päästä. Muista myös käyttää lämpösuoja-aineita ennen lämpömuotoilua.

2. Naamioiden ja hoitoaineiden virheellinen käyttö, eli useimmiten proteiinipohjaisten, korjaavien tuotteiden valitseminen.

Ajattelemme aina, että hiuksemme näyttävät elottomilta ja karkeilta, kun ne ovat vaurioituneet ja hauraat, mutta se ei aina ole totta. Olkaamme valveutuneita hiustenhoitotuotteiden ostajia.

Hiusongelmamme johtuvat joskus tilapäisesti huonosta kunnosta, reaktiosta epäsuotuisiin sääolosuhteisiin tai pienistä hormonaalisista häiriöistä. Jos tällainen hiusten tilapäinen kunnon huonontuminen, saa sinut ostamaan korjaavan naamion tai hoitoaineen, saatat yksinkertaisesti yliproteinoida hiuksiasi ja pahentaa tilannetta entisestään.

3. Pitkien hiusten kasvattaminen hinnalla millä hyvänsä, etkä leikkaa niitä säännöllisesti (jokainen millimetri merkitsee!).

Pidetään tämä kohta mahdollisimman simppelinä: hiusten säännöllinen trimmaaminen on välttämätöntä, piste. Katkeilevat hiukset eivät vain näytä pahalta, vaan se tarkoittaa myös, että olet askeleen päässä arvokkaiden ravintoaineiden ja kosteuden menetyksestä. Sinun pitäisi sekä estää hiusten latvojen katkeilu että trimmata ne säännöllisesti. Hiuksia, joiden latvat ovat terveet, on helpompi käsitellä, ne kasvavat nopeammin ja ovat yksinkertaisesti elinvoimaisemmat. Eikö tämän pitäisi olla itsestäänselvyys?

4. Huono ajoitus, annat shampoon vaikuttaa liian kauan ja hoitoaineen taas liian vähän aikaa

Käsi ylös ne teistä, jotka lukevat tuoteselosteiden ohjeet vaikutusajasta ja noudattavat niitä. Eikö kukaan?

Valitettavasti käyttöohjeiden noudattamatta jättäminen on yleisin hiustenhoitovirhe (tämä tulee heti hiustyyppiin ja sen tarpeisiin sopimattomien tuotteiden valinnan jälkeen). Meillä on tapana jättää shampoo pidemmäksi aikaa, jotta se puhdistaa hiukset perusteellisesti, mutta sen sijaan saammekin kuivan ja ärtyneen päänahkan. Ärsyttävää on, että käytämme mielellämme naamiota ja huuhtelemme sen liian pian, vaikka tuote tarvitsee paljon enemmän aikaa tunkeutuakseen syvälle hiuksiin ja toimiakseen niiden sisällä.

5. Odotamme näyttäviä vaikutuksia heti, emmekä anna tuotteille tarpeeksi aikaa.

Tässä kohdassa jotenkin samaistun edelliseen kohtaan siitä, että hiusnaamion ei anneta vaikuttaa tarpeeksi pitkään. Haluaisin käsitellä tätä aihetta tarkemmin, koska meillä on usein suuria odotuksia myös muita tuotteita kohtaan. Jokaisen hiuksiin levitettävän kosmetiikkatuotteen oletetaan toimivan kuin taikatemppu ja parantavan hiusten ulkonäön hetkessä. Sitä me haluamme.

Valitettavasti hiustenhoitotuotteet tarvitsevat aikaa tuodakseen esiin tuloksia. Hiuksia ei voi korjata yhdessä päivässä. Sinun on vahvistettava niitä, rakennettava vaurioituneet rakenteet uudelleen, kosteutettava tehokkaasti ja varmistettava, ettei vesi pääse karkaamaan esimerkiksi avoimien hiuskuitujen kautta. Tämä edellyttää pitkäjänteistä työtä. Usko minua, yön yli tapahtuva korjaus on mahdottomuus.

6. Testaat kaikkia saatavilla olevia tuotteita, jokaista uutta tulokasta, ystäväsi suosittelemaa kosmetiikkaa.

Naisilla on taipumus ihastua uutuustuotteisiin. Rakastamme testata kosmetiikkaa, jota emme ole koskaan aiemmin kokeilleet. Otamme näytteitä ilolla vastaan.

Harmi vain, että hiuksemme eivät erityisemmin pidä tästä. Hiukset tottuvat joihinkin ainesosiin ja tarvitsevat niitä, kun taas sopimattomiin ainesosiin ne reagoivat aina huonosti. Meidän pitäisi muistaa, että uusi ei ole hyvän synonyymi. On parasta pitäytyä kokeilluissa ja testatuissa tuotteissa ja hoidoissa.

Älkää käsittäkö minua väärin! En neuvo sinua olemaan kokeilematta uusia tuotteita tai kehota sinua pysymään vain yhdessä asiassa, joka on (mielestämme) ainoa oikea. Hiusten tarpeet vaihtelevat vuodenajasta ja hiustenhoitorutiinissamme saavutetusta edistyksestä riippuen. Siksi meidän on valittava hiusten tarpeisiin sopivat tuotteet eikä ajateltava ohimeneviä villityksiä.

7. Sijoitat vain kampaamotuotteisiin ja ostat ne kampaamosta (korkealla katteella, totta kai).

Ennen ajattelin, että kampaamojen tuotteet on parempia, koska… oikeastaan en edes tiedä miksi. Tämä on yleinen väärinkäsitys. Sen lisäksi, että hinnat ovat yleensä melko kovia, tuotteita ei myöskään suositella hiustemme hyvinvoinnin kannalta. Se on vain esimerkki fiksusta markkinoinnista. Etsi siis sinulle sopivia tuotteita myös ostoskeskuksista, apteekeista, netistä, älä pelkästään kampaamoista: tämä vinkki tulee hyödyttämään sinua paljon, eikä vain taloudellisesti.

8. Nukkuminen hiukset auki, koska eihän tyyny pysty aiheuttamaan hiuksille mitään vahinkoa, eikö niin?

Kerran luin, että silkkityynyliina tuo lukuisia etuja hiuksille. Reaktioni oli pudistella päätäni, laskea se puuvillaisella tyynyliinalla suojatun tyynyn päälle ja nukahtaa tyytyväisenä. Nykyään lähestymistapani tähän aiheeseen on hieman erilainen.

Hiusten irtoaminen nukkuessa saattaa aiheuttaa vahinkoa, kun taas silkkityynyliina voi itse asiassa auttaa meitä torjumaan hiusten katkeilua. Se ei ole todellakaan pelkkä markkinointikikka. Kun hiukset hankaavat karkeaa tyynynpäällystä vasten, ne vaurioituvat, haurastuvat ja katkeilevat; meillä on myös taipumus alitajuisesti nykiä ja vetää hiuksia unissamme. Aamulla heräämme usein sotkuisten, takkuisten ja kurittomien hiusten kanssa.

Vinkki: jos sinulla ei ole varaa silkkiseen tyynynpäälliseen, sido hiukset ponnarille tai tee löysä letti, jotta hiuksesi pysyvät turvassa kauneusunien aikana.

9. Ongelmien piilottaminen, esim. hankkimalla hiuksia pintapuolisin tasoittava hoitoaine, sen sijaan että ratkaisisit ne.

Käytin ennen pakkomielteisesti nestemäistä silkkiä ja olin niin onnellinen nähdessäni, että hiukset muuttuivat välittömästi sileiksi, kiiltäviksi ja upeiksi. Totuus kuitenkin on, että peitin vain ongelman, koska silkkikerroksen alla oli vaurioituneet, katkeilleet ja erittäin huokoiset hiukset.

Tässä on selvä moraalinen opetus, ja se on luultavasti kaikkien tiedossa: ongelman piilottelun sijaan meidän on löydettävä sen lähde ja ratkaistava se! Vaikutus on pitkäikäisempi, vaikka sen saavuttamista joutuukin odottamaan hieman pidempään.

10. Hiusten värjäys ja käsittely ilman, että sitä mietitään tarkkaan.

Olen varmaan jo maininnut, etten ole hiusten värjäyksen ystävä. Minusta se ei ole mitään muuta kuin hiusten rakenteeseen turhaan puuttumista. Kenenkään ei pitäisi yllättyä siitä, että kun hiukset on värjätty lukuisia kertoja, väärin ja vastuuttomasti, hiukset näyttävät pikemminkin oljilta kuin luonnollisilta, heleiltä ja ihanilta.

Vähennetään värjäystä ja kaikenlaista käsittelyä esim. pidennyksiä. Kohdelkaamme vaalennusta vihollisena numero 1. Hiukset kyllä maksavat sen meille takaisin näyttämällä upealta ihan luonnostaankin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Upeaa DIY-kosmetiikkaa kanelista. Sinun täytyy kokeilla näitä!
Hyvä Maskara? Ei Ongelmaa! Tutustu Kauneusmarkkinoiden Parhaiden Ripsivärien Listaukseen!