Ripsiväri – Uskomaton tarina ikonisesta kauneustuotteesta
Tämänpäiväinen julkaisu tulee olemaan hieman satumainen.
Aion kertoa tarinan halutuimmasta, mullistavimmasta kauneustuotteesta, joka epäilemättä määrittelee naisen kauneuden ja tyydyttää myös turhamaisuuden tarpeet.
En koskaan unohda ensimmäistä kertaa, kun käytin ripsiväriä. Tunsin ‘voiman’. Periaatteessa kyse ei edes ollut voiman tuntemisesta, vaan uskomisesta siihen! Siitä hetkestä lähtien olen valinnut ripsivärini hyvin huolellisesti ja varovaisesti.
Käy ilmi, että ripsivärin historia on kiinnostava ja pitkä – se alkaa jo muinaisajoista.
Olipa kerran (joskus 4000 eKr.) naisväestö, joka tuli siihen lopputulokseen, että naisen ja miehen välinen suhde ei ala ensimmäisestä sanotusta sanasta, vaan katseesta. Katse voi tosiaan sanoa paaaaaljon enemmän kuin sanat ja tiedätte varmaan kaikki mistä puhun 😉 Tuodakseen esiin vahvuuksiaan, egyptiläiset naiset tummensivat ripsiään vedellä, hiilellä ja… tuota noin… niin… hmmm… krokotiilin ulosteella. Toivottavasti yksikään krokotiili ei kärsinyt tämän arvokkaan ainesosan hankinnassa 😀
Jauhettu hiili sekoitettuna veteen hallitsi naisten ripsiä monet vuosisadat. Nämä kaksi ainesosaa auttoivat myös Eugene Rimmeliä luomaan ensimmäisen, virallisen ripsivärin. Ripsivärin alkuperäinen versio oli painettu (sitä voi verrata esimerkiksi luomiväriin) ja mukana tuli pieni harja. Jotta ripset saisi peitettyä ripsivärillä, sitä piti sekoittaa veteen. Sanotaan, että joillain naisilla ei ollut aikaa ‘leikki’ tällä Rimmelin mullistavalla keksinnöllä ja he sekoittivat siksi ripsivärin yksinkertaisesti sylkeensä. Maybelline, joka oli ollut tunnettu jo pitkään, ei myöskään jäänyt jälkeen. Kosmetiikkabrändi loi samankaltaisen tuotteen suunnilleen samaan aikaan kuin Rimmel. J.T. Williams tiesi siskonsa Maybelin olevan kiinnostunut miehestä, yksipuolisesti rakastunut, ja hän halusi helpottaa Maybelin oloa luomalla sekoituksen hiiltä sekä vaseliinia. Hän pyysi siskoaan levittämään sekoitusta ripsiinsä. Maybel sai myös tuntea voiman ja sai nuoren miehen rakastumaan itseensä. Pian sen jälkeen Williams loi kosmetiikkayrityksen, jonka nimi on kahden sanan yhdistelmä: Maybel ja Vaseline.
Koska sekä Rimmel että Maybelline julkaisivat ripsivärien painettuja versioita, toinen läpimurto on luettava Helena Rubinsteinin ansioksi, joka vuonna 1957 sulki ripsivärin pieneen tuubiin harjan kanssa. Ripsiväriin ei enää tarvinnut sylkeä 😉 Lisäksi, Revlon osallistui ripsivärin läpimurtoon lanseeraamalla värillisiä ripsivärejä 60-luvulla. Hippien aikaan tämä tuote valloitti naisten sydämet nopeasti. Toisaalta, ripsivärillä on ollut synkät puolensa. 30-luvulla Yhdysvalloissa levisi huhu, että naiset sokeutuivat käytettyään Lash Lure ripsiväriä. Kuolemaan johtanut tapaus raportoitiin myös. Onneksi tuote vedettiin takaisin nopeasti ja sitä ei ole näkynyt markkinoilla sen jälkeen.
Tämän tarinan lopuksi aion järkyttää teitä kertomalla, että jokainen nainen käyttää keskimäärin 260 tuubia ripsiväriä elämänsä aikana.