Kuivat hiukset? Minun DIY – parhaat kosteuttavat hiusnaamiot

Lähetetty: Tee Se Itse

Vesi on elämän lähde. Tarvitsemme sitä muuhunkin kuin kauniina pysymiseen – mutta kauneuskin on tärkeää, etenkin meille naisille. Haluamme ylläpitää nuorta ja kaunista ulkonäköämme. Kehomme jokainen solu tarvitsee vettä. Ilman sitä iho kuivuu, syntyy ryppyjä, kynnet katkeavat ja halkeavat, ja hiuksista tulee elottomat. Ääritapauksissa hiukset kuivuvat niin pahasti, että hiustupet kutistuvat ja hiukset irtoavat juuristaan.

Jos haluamme kuvitella, mitä keholle (ja kauneudelle) tapahtuu ilman vettä, voimme miettiä kuihtunutta kasvia. Ihmiset – aivan kuten kasvit – kuihtuvat pois. Etenkin hiuksia on vaikea kosteuttaa – ne altistuvat jatkuvasti ympäristön haitallisille tekijöille – ja lisäksi heikennämme itse niiden kuntoa (alkoholeilla, raskailla silikoneilla, vahoilla, vaahdoilla, geeleillä, suoristusraudalla, hiustenkuivaajalla). Ei siis ole ihme, että hiukset kuivuvat nopeasti. Hiuksia voi hoitaa kosteuttavalla hiusnaamiolla kerran viikossa niiden auttamiseksi. Kotitekoisella sellaisella, tietenkin. Tässä top 3 tee-se-itse kosteuttavaa hiusnaamiota.

TOP 3 KOTITEKOISTA KOSTEUTTAVAA HIUSNAAMIOTA

KOSTEUTTAVA HIUSNAAMIO AVOKADOLLA JA JOGURTILLA

Jogurtti tasapainottaa ihon pH-arvoa täydellisesti ja tarjoaa hiuksille jotain äärimmäisen tärkeää – proteiineja. Jogurtissa on myös paljon kalsiumia. Avokado puolestaan on todellinen vitamiinipommi hiuksille. Hedelmä sisältää jopa seitsemää vitamiinia ja jokainen niistä on arvokas. Itse vahvistan usein hiusnaamioitani luonnollisilla öljyillä, jotka ovat todellinen hiustenhoitohitti. Rakastan jojoba öljyä, rypälesiemenöljyä ja arganöljyä. Yritän käyttää muutaman tipan verran yhtä niistä. Äärimmäisen kuiville hiuksille suosittelisin pellavansiemenöljyä, puuvillansiemenöljyä, mustakuminaöljyä tai iltahelokkiöljyä.

Kosteuttava hiusnaamio avokadolla – ainesosat

  • puolikas avokado
  • 3/4 kuppia luonnonjogurttia (mielellään ekologista)
  • teelusikallinen luonnollista öljyä tai öljysekoitusta

Sekoita ainekset ja levitä seos hiuksiin.

Anna vaikuttaa 15 minuuttia.

Huuhtele.

Pese hiukset hellävaraisella shampoolla.

Käytä naamiota ainakin kerran viikossa.

KOSTEUTTAVA HIUSNAAMIO LAVENTELILLA

Laventeliöljy on loistava kosteuttava aine, joka myös tuoksuu hyvältä ja rentouttaa. Tätä naamiota käytän usein illalla ennen nukkumaanmenoa – laventeli tuoksu rauhoittaa mieltä ja helpottaa nukahtamista. Kookosmaito auttaa paikkaamaan vaurioituneita hiuksia ja jogurtti tasapainottaa päänahan pH-arvoa. Lisään naamioon myös kaksi tippaa E-vitamiinia – tämä on erityisen tärkeää yli 35-vuotiaille naisille, koska E-vitamiini hidastaa ikääntymisprosesseja.

Kosteuttava hiusnaamio laventelilla – ainesosat

  • 1 teelusikallinen eteeristä laventeliöljyä
  • 1 ruokalusikallinen kookosmaitoa
  • 2-3 tippaa E-vitamiinia
  • ruokalusikallinen tai kaksi (pidemmille hiuksille) luonnonjogurttia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos hiuksiin sekä päänahkaan. Peitä hiukset suihkumyssyllä ja anna naamion vaikuttaa tunnin verran. Huuhtele hiukset ja pese ne hellävaraisella shampoolla noin tunnin kuluttua.

KOSTEUTTAVA HIUSNAAMIO ETIKALLA JA SEESAMILLA

Äärimmäisen kuivat hiukset tarvitsevat voimakasta hiusnaamiota. On tärkeää valita ainesosia, jotka parantavat hiusten sisäisiä rakenteita, sulkevat suojakerroksen, ravitsevat ja kosteuttavat huolellisesti. Naamion on PAKKO sisältää luonnollisia öljyjä, mieluiten korkeahuokoisille hiuksille tarkoitettuja – eli otsikossa mainittua seesamiöljyä tai iltahelokkiöljyä, puuvillaöljyä, mustakuminaöljyä, pellavansiemenöljyä tai manteliöljyä. Öljyt toimivat pehmittävänä ainesosana; ne suojaavat hiuksia näkymättömällä pinnalla ja tekevät hiuksista kiiltävämmät sekä sileämmät. Paras vaihtoehto on käyttää oikeanlaista valmista seosta tai käyttää montaa eri öljyä (on kuitenkin painotettava, että ne toimivat yhdessä huomattavasti paremmin täydentäen toistensa ominaisuuksia). Käytän itse usein seesamiöljyä huomatessani liikaa kuivuutta hiuksissani.

Kosteuttava hiusnaamio etikalla ja seesamiöljyllä – ainesosat

  • seesamiöljyä (tai toista korkeahuokoisille hiuksille suositeltua öljyä)
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa (mieluiten ekologista)
  • 1 ruokalusikallinen omenasiiderietikkaa tai vadelmasiiderietikkaa
  • vaihtoehtoisesti 2-3 tippaa E-vitamiinia

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Levitä valmis tuote hiuksiin ja anna vaikuttaa 20 minuuttia.

Huuhtele lämpimällä vedellä ja pese hiukset hellävaraisella shampoolla.

VINKKI – miten hiuksia voi kosteuttaa päivittäin?

Hiusnaamioiden ja -öljyjen lisäksi (joita tulisi käyttää 1-2 kertaa viikossa) kuivia hiuksia kannattaa hoitaa päivittäin. Miten? Hiuksiin voi levittää kuiville (korkeahuokoisille) hiuksille tarkoitettuja öljyjä päivittäin. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi Holika Holika aloe geeli. Tuote on loistava ja se tulee maailman puhtaimmista kolkista, sitä on helppo käyttää ja sen ainesosat ovat 99% luonnollisia. Aloe geelin voi sekoittaa öljyihin. Lopputulos on luonnollinen hiuksiin jätettävä hoitoaine.

Entä te – miten te kosteutatte hiuksianne talvella, kesällä ja keväällä? Mitkä ovat suosikkihoitomenetelmänne? Kertokaa minulle kommenteissa! Haleja! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

DIY: 10 Parasta kotitekoista hoitoainetta hiuksille
Tee-se-itse – Miten tehdä voidemainen parfyymi kotona?